Over mij

Ik ben geboren en opgegroeid in Drenthe. Vanaf 1985 woon en werk ik in Utrecht.

Naast mijn werk als mondhygiënist, waar mijn fijne handvaardigheid van pas kwam, groeide een drang tot maken en creëren van vrijer werk. Ik besloot een proefjaar aan de kunstacademie in Utrecht te volgen.

Een jaar lang dompelde ik mij onder in tekenen, schilderen, 3D-installaties, boetseren en het keuzevak architectuur. Het werkte prikkelend: ik leerde er ‘vrij te denken’ en anders te kijken. Na cursussen boetseren en olieverf schilderen startte ik in 2012 met beeldhouwen. Daar werd ik helemaal door gegrepen en maakte al snel grote figuratieve beelden en leerde lassen. Werken in staal werd hierdoor mogelijk. Schroot, oud hout en ander wegwerp-materiaal bewaar en verwerk ik.

In 2020 nam ik afscheid van mijn mondhygiënistenpraktijk. Ik heb me ontwikkeld tot maker van grote én kleine beelden, sculpturen en installaties. Een maker met een praktische insteek, nauwgezet de mogelijkheden van materialen onderzoekend. Steeds op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen die ik daarbij tegenkom. Voortdurend heb ik ideeën in mijn hoofd. Vroeg of laat zullen ze concreet vorm krijgen; veel is mogelijk.